Jobbstatus: Öppen för förslag, men först vila ett litet tag.

Nu är det klart, Miljöpartiet i Södermanland får 32 fler röster än Miljöpartiet i Jönköpings län och det innebär att Linus Lakso och inte jag blir Miljöpartiets 18e riksdagsledamot.

Jag är så oerhört stolt över och tacksam för mina åtta år i riksdagen. Att få vara riksdagsledamot är ett fantastiskt fint, utmanande och ibland oerhört svårt förtroendeuppdrag.

Tusen miljoner tack till alla er som kampanjat med mig. Tack till er som stöttat mig, röstat på mig och Miljöpartiet.
Det värmer mitt hjärta ❤️

Den här valrörelsen har varit den roligaste jag varit med om, och Miljöpartiet ökar faktiskt med två mandat i riksdagen. Det är klart att jag hade önskat att ett av de mandaten skulle tillfalla mig, men Miljöpartiet kommer den här mandatperioden representeras av 18 helt fantastiska ledamöter.

Så, vad händer nu då? Jag vet faktiskt inte riktigt. Det jag vet är att jag på något sätt vill fortsätta kämpa för att minska byggsektorns miljö och klimatpåverkan samt att se till att fler får ett tryggt hem.

De kommande åren kommer att vara avgörande för om vi ska vända trenden och kunna nå parisavtalet. Jag vill göra allt jag kan för vi ska lyckas!

När en dörr stängs öppnas flera nya. Jag är 34 år, byggnadsingenjör och har precis avslutat två lärorika mandatperioder som riksdagsledamot där jag de 4 senaste åren varit ordförande i ett av riksdagens utskott, civilutskottet. Jag är väldigt nyfiken på vad som komma ska och lovar att fortsätta kämpa för en bättre värld. Stor kram! 💚

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *