Det är i Skellefteå det händer!

I torsdags, den 6 oktober, anordnades en Kunskapsdag i Skellefteå med temat ”Hur bygger vi framtidens hållbara livsmiljöer?”. Så viktigt och bra! Jag var där, både för att prata men också nätverka. Och det händer verkligen grejer i norra Sverige!

För att vi ska klara av att bygga framtidens hållbara livsmiljöer så är jag övertygad om att det kommer krävas politiskt mod men också politisk vilja, vilket jag är orolig för att den kommande regeringen saknar. Kanske framförallt viljan att ta ansvar och inse att staten måste ha och ta sin roll i bostads- och stadsutvecklingspolitiken för att vi ska kunna bygga framtidens hållbara samhälle.

Jag är så glad att jag fick vara med och dela med mig

av mina tankar. Hoppas på fler sådana uppdrag framöver!

Mina slutsatser av dagen:

  • det är inte att bygga hållbart som är utmaningen, det är fullt möjlig.
  • dom har kommit så mycket längre i Danmark, tex återbruk.
  • det kommer behövas statliga stöd och lagstiftarna måste visa vägen.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *