Jag kandiderar till Miljöpartiets partisekreterare

Det har aldrig varit viktigare att vara Miljöpartist än vad det är precis just nu. Och det har aldrig varit viktigare att vår röst når ut. Därför kandiderar jag till Miljöpartiets partisekreterare.

När jag först började prata med människor i min närhet om att jag fundera på att kandidera så fick jag främst två reaktioner; dels blev flera glada och sa att det här skulle verkligen passa mig, men det var också några som frågade varför jag ville ta mig an vad som kanske är det svåraste uppdraget av alla, att få Miljöpartiet att växa och få större genomslag för vår politik.

Mitt svar kom ganska direkt, det har aldrig varit viktigare att vara Miljöpartist än vad det är precis just nu. Och jag tror verkligen att jag är rätt person att leda och utveckla vår organisation.

Jag har varit medlem i Miljöpartiet sedan 2005 eller 2006, och gick med för frågorna om alla människors lika rätt. För en human flyktingpolitik och ett öppet Sverige. Under årens lopp har mitt engagemang för Miljö och klimatfrågor vuxit. För allt hänger ihop, människor flyr krig som startats till följd av klimatförändringarna. Med skördar som slår fel, dricksvatten som inte räcker osv.

Mina första förtroendeuppdrag fick jag efter valet 2010 och det var efter min utbytestermin i Australien som mitt engagemang på riktigt tog fart. Jag har varit fritidspolitiker, språkrör för Miljöpartiets studentförbund Gröna Studenter, distriktsordförande för Miljöpartiet i Jönköpings län och riksdagsledamot sedan 2014.

Jag känner att det är dags att lägga i ytterligare en växel i mitt politiska engagemang och därför kandiderar jag nu till partisekreterare.

Just nu är vi sju kandidater och jag är så himla stolt över att tillhöra ett parti som har en kultur där flera vill och har möjlighet att kandidera. Framförallt för att jag tycker att medlemmarna ska få välja och inte godkänna ett förslag som någon annan har tagit fram.

Valet kommer genomföras på en extra partikongress den 30e maj och då är det ombud från Miljöpartiets olika distrikt som kommer att få rösta. Spännande! 🙂

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *