MP-toppen från Jönköping kandiderar till partisekreterare: ”Dags att lägga i en ytterligare växel

Emma Hult från Jönköping kandiderar till att bli ny partisekreterare för Miljöpartiet.


– Jag har ett långt engagemang i partiet som både fritids- och heltidspolitiker. Jag känner att det är dags att lägga i ytterligare en växel i mitt politiska engagemang och därför kandiderar jag nu till partisekreterare, säger Emma Hult i ett pressmeddelande.

32-åriga Emma Hult, som är riksdagsledamot från Jönköpings län och ordförande i riksdagens civilutskott, var på tal som nytt språkrör när Isabella Lövin beslutade sig för att avgå. Hult blev då nominerad, men tackade nej.

– Jag blev oerhört stolt när jag blev tillfrågad, men jag ser mig inte som en person som ska stå längst fram i partiet. Jag spelar hellre på mittfältet och slår de avgörande passningarna. Jag trivs i den rollen jag har i dag som ordförande i civilutskottet, sa Emma Hult i september.

Nu står det alltså klart att hon dock är intresserad av partisekreterarrollen.

– Det har aldrig varit viktigare att vara Miljöpartist än vad det är precis just nu. Och det har aldrig varit viktigare att vår röst når ut. Därför kandiderar jag till Miljöpartiets partisekreterare, säger Emma Hult i pressmeddelandet.

Hela artikeln finns att läsa här

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *