Allt hänger ihop

Att vilja och våga se helheten är mitt parti, Miljöpartiets, själ och för mig är det en självklarhet. Allt hänger ihop och hur vi agerar HÄR påverkar livet DÄR, och tvärt om.

Klimatförändringarna t.ex. drabbar framförallt andra delar av världen hårdast och då är det vårt sätt att leva här som påverkar. Vår orimliga överkonsumtion leder till en ohållbar situation för både människorna och miljön där mycket av det vi konsumerar tillverkas. Dessutom är klimatpåverkan på det som är tillverkat långt-bort-i-stan oftast hög. Att vi kan köpa något från Kina som på orimligt kort tid levereras till ett extremt lågt pris måste få oss att fundera. Vem får betala priset? Människorna med dåliga arbetsvillkor och minimal lön. Närmiljön som får utstå giftutsläpp och klimatförändringarna som skenar i vårt just-in-time-samhälle där alla transporteras med flyg. Vi behöver få till en förändring, för mig är det en självklarhet, och handlar om att agera med solidaritet.

”Vi vill föra en politik där vi lever inom naturens ramar,
med insikt om vårt djupa beroende av varandra.
Vi vill vara en röst för dem som inte kan göra sina röster hörda. ”

I Miljöpartiets partiprogram utrycker vi våra tre solidariteter.

  • solidaritet med djur, natur och det ekologiska systemet
  • solidaritet med kommande generationer
  • solidaritet med världens alla människor

För mig är det oerhört viktigt att vi ser helheten och förstår att vi bara har en jord vars resurser är begränsade och alla är medborgare på densamma.

Bli den första att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *